Anasayfa » Css Dersleri » Css nedir ?

Css nedir ?

Css nedir ?

Merhaba, Css Dersleri kategorisinin ilk yazısı ile sizlerle birlikteyiz. Css derslerine başlamadan önce ilk defa Css terimleri ve bu yapıyı tanıyacak arkadaşlar için kısaca Css nedir ? sorusunu yanıtlamak istedik.

Css nedir ?

Css kısaltmasının İngilizce açılımı Cascading Style Sheets, Türkçe açılımı ile Stil şablonları demektir. Css sayfalarımızda kullanacağımız font, renk, font boyutu, arkaplan düzenlemeleri, satır yükseklikleri gibi bir çok farklı düzenlemeyi sadece bir kaç satır Css kodu yazarak düzenleme imkanı sunar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Css dosyası çağırma

Bir web sitesi tasarlarken belli renklerde ve belli bir uyum içinde çalışılması gerektiği için Css ile stil vermenin önemi ve iş kolaylaştırması burada karşımıza çıkmaktadır. Css tanımlamarı ile defalarca yazmamız gereken Html tag larını sadece birkaç tanımlamadan sonra sorunsuz ve defalarca kullanabiliriz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Css sıfırlama (reset) nedir?

Css ile tasarımlarınız üzerinde çalışırken en çok dikkat etmeniz gereken konu tarayıcı uyumluluğudur. İnternet Explorer, Firefox, Opera, Chrome gibi bilindik ve çok kullanılan tarayıcılar için uyumlu bir Css yapısı oluşturmanız her zaman faydanıza olacaktır. Sitenizi ziyaret eden kullanıcılar bütün tarayıcılarda aynı sonucu almalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Css Class nedir? Nasıl tanımlanır.

Css konusunda ki bu açıklama kafanızda az da olsa kullanacağınız bu yapı hakkında fikir sahibi olmanızı sağlayacaktır.

OKUYUCU YORUMLARI

OKUYUCU YORUMLARI
  1. Hülya ÖKDEM

    Nihayet CSS in ne olduğunu Türkçe olarak anlatan biri çıktı; teşekkürler.

  2. muhammed

    css nereden yönetiyoruz*

    • Blogizma

      Nereden yönetiyoruz sorusu nasıl bir sorudur aceba pek anlayamadım, daha açık sorar mısınız?

  3. Mehmedo aliyev

    Css den son sonraa öğrene bilirem şey nedir asp.net php javascript jquery. ?

    • Yazılımsal olarak asp ve php den istediğinizi seçebilirsiniz ancak php daha popülerdir. Jquery ve Javascript çok farklı yapılar önce hangi yazılım dilini kullanacağınızı seçip onun üzerinde kendinizi geliştirmeniz daha faydalı olacaktır.

DUYURU
Yeni başlayan ve WordPress sitelerini geliştirmek isteyen kullanıcıları bir araya getiren WordPress Destek sitemiz açıldı!
WORDPRESS DERSLERİ
CSS DERSLERİ
SON YORUMLAR
  • BAĞLANTILAR
    SON DAKİKA HABERLER